Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2016

Erdogan obnavlja energetsko partnerstvo s Rusima

Ankara je spremna učiniti potrebne korake kako bi obnovila izgradnju plinovoda "Turski tok", izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan...

"Spremni smo bez odlaganja napraviti korake u smjeru realizacije ovog projekta, razmotriti ga i donijeti odluku. Za to ne postoje prepreke", izjavio je turski čelnik. On je istaknuo značaj suradnje s Rusijom u energetskoj sferi, podsjetivši da je upravo ona glavni izvoznik plina.

"Prema podacima za kraj srpnja 2016. godine, količina prirodnog plina koju smo uvezli iz Rusije bila je 12,5 milijardi kubičnih metara. To pokazuje koliko je Turska važan gospodarski partner u ovoj sferi", dodao je, prenosi Lenta.Ru.

Krajem srpnja ruski ministar energetike izjavio je da Rusija i Turska nastavljaju pregovore o izgradnji dva kraka plinovoda "Turski tok", od kojih će jedan biti upotrijebljen za isporuke plina Europi. Novak je istaknuo da je, uzimajući u obzir sve veću cijenu tranzita kroz Ukrajinu, privlačnost "Turskog toka" sve veća i za Tursku i za Rusiju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram