Zatvori
Poslovni Puls
12/07/2016

Poklon iz EU: 31,5 milijuna kuna za obrazovanje u turizmu i ugostiteljstvu

Ministarstvo turizma jučer je organiziralo konferenciju pod nazivom „ESF - turizmom do posla“, na kojoj su predstavljene mogućnosti Europskog socijalnog fonda u turizmu, u okviru natječaja „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“...

„Hrvatska sve više ulaže u razvoj turizma i turističke ponude kako bi povećala konkurentnost i istaknula se na tržištu kao jedna od najpoželjnijih destinacija. Za osnaživanje turističkog sektora nije dovoljno ponuditi samo more, sunce i nove proizvode. Da bi svaka sezona bila kvalitetna i uspješna, potrebno je zaposliti ljude koji će to sve ostvariti. Zato smo u okviru ovog natječaja osigurali značajna sredstva za programe osposobljavanja i usavršavanja ranjivih skupina kako bi im omogućili pristup tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Stjecanjem stručnih znanja oni će u kratkom razdoblju doprinijeti razvoju turističke ponude i promociji Hrvatske kao destinacije pune života“, izjavio je ministar Kliman.

Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500 tisuća, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu 2 milijuna kuna.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ financirat će se u okviru 'Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020'.

Kroz projekte usmjerene prema nezaposlenima, osobama s invaliditetom, mlađima od 25 i starijima od 54 godine, stručnjacima iz turističko-ugostiteljskog sektora i predavačima u obrazovnim ustanovama, osnovni cilj je povećati zapošljivost ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, kako bi ih integrirali na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram