Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2016

Valamar uz pomoć AZ mirovinskog fonda želi preuzeti rapsku hotelsku kuću

Valamar Riviera, najveća domaća turistička kompanija i AZ obvezni mirovinski fondovi, najveći domaći institucionalni investitor koji drži 9,45% vlasništva Imperijala Rab, zajedno će sudjelovati u procesu privatizacije Imperijala Rab...

Potencijalno ulaganje u Imperijal Rab, tvrtku koja počiva na dugoj tradiciji i visokoj kvaliteti destinacije i turističkih usluga vide kao nastavak strategije investiranja u razvoj i podizanje kvalitete hrvatskog turizma.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi, ulazak u ovaj potencijalni investicijski projekt vide kao sinergiju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Republici Hrvatskoj te operativnih znanja, stručnosti i vrhunskih rezultata vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj. Smatraju da će zajedničkim upravljanjem koje je utemeljeno na visokim standardima korporativnog upravljanja, doprinijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Rabu.

Valamar Riviera d. d. iz Poreča vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja u svojih 25 hotela i ljetovališta i 13 kampova može dnevno ugostiti do 48,000 gostiju. Valamar Riviera jedan je od najvećih ulagača u hrvatski turizam s ukupno 2,6 milijarde kuna uloženih u portfelj u proteklih 12 godina. Strategija kompanije počiva na načelu da su podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativne usluge i razvoj destinacije glavni pokretači rasta i razvoja. Dionica Valamar Rivijere jedna je od najlikvidnijih dionica na službenoj kotaciji Zagrebačke burze s tržišnom kapitalizacijom od 3,1 milijardu kuna.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 30 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu štedi preko 600.000 hrvatskih zaposlenika.

U okviru svoje investicijske strategije AZ obvezni mirovinski fondovi žele povećati ulaganje u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda. AZ obvezni mirovinski fondovi, značajni su dioničari Arenaturista, Plave Lagune, Ilirije i drugih turističkih kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram