Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2016

Kinesko tržište dronova do 2025. godine vrijedit će 11,5 mlrd. dolara

Vrijednost kineskog tržišta bespilotnih letjelica do 2025. će vjerojatno porasti na 75 milijardi yuana (11.54 milijardi dolara), stoji u izvješću konzultantske tvrtke iResearch...

U istraživanju se navodi da će se krajem 2025. dronovi naširoko koristiti u snimanju zračnih fotografija, prskanju poljoprivrednih kemikalija i zaštiti šuma, kao i u sigurnosnim uslugama.

Također je izračunato da je kinesko tržište civilnih bespilotnih letjelica tijekom zadnjih nekoliko godina naraslo za više od 50 posto, dok se raznovrsnost proizvoda sve više povećava.

Tehnološka tvrtka DJI sa sjedištem u Shenzhenu, koja je vodeći proizvođač komercialnih i rekreacijskih dronova za zračnu fotografiju i videografiju, drži gotovo 70 posto svjetskog tržišta, a najveći klijenti su joj Europa i Sjeverna Amerika.

U istraživanju se također navodi nekoliko nesigurnih točaka i izazova s kojima se suočava ova industrija, uključujući neadekvatnu regulaciju letaćkih zona niske nadmorske visine u Kini te usku primjenu dronova. Tehnologija se mora nadograditi kako bi proizvodi bili izdržljiviji i pouzdaniji, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram