Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2016

Otvorena prva samostalna izložba Slavice Gavranić

Prva samostalna izložba fotografija Slavice Gavranić pod nazivom "Individuum" otvorena je ovih dana u dubrovačkoj palači Sponza. Autorica je publici predstavila 24 fotografije u crno-bijeloj tehnici, s prevladavajućim motivom ljudi i njihovih emocija. Lajt motiv izložbe je lik žene u raznim stanjima duha, od boli i tuge, do zadovoljstva i sreće...

Osim umjetničkog, postav koji u Sponzi ostaje otvoren do 10. lipnja ujedno je i humanitarnog karaktera. Novac prikupljen od prodaje fotografija uplatit će se na žiroračun Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Rođena u Župi dubrovačkoj, umjetnica je neko vrijeme živjela u Francuskoj, a fotografijom se bavi od mladih dana, još od osnovne škole gdje je s još kolegama i profesorom Vlahom Baničevićem svaki tjedan u maloj mračnoj komori izrađivala fotografije.

Ozbiljniji pristup dogodio se prije osam godina kad se na nagovor Igora Brautovića počela družiti s entuzijastima fotografije te profesionalnim fotografima poput fotoreportera Željka Tutnjevića koji joj je jedan od uzora. Dobitnica je nekoliko nagrada, a ovo joj je prva samostalna izložba. Živi i radi u Dubrovniku.

Izložbu je prigodnim riječima o autorici i njezinim djelima otvorio dubrovački fotograf Željko Šoletić. Autorica je na potpori oko organizacije postava zahvalila Nikici Anić, Ivani Merčep i Mariji Njavro.

Izvor: Dubrovacki.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram