Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2017

Kako smo optimizirali poslovanje

Vrlo često govorimo o online aplikacijama koje se sve više koriste u poslovanju zbog sve većeg broja zahtjeva i pravilnika koji propisuju kontrolu poslovanja i izvještavanje od strane državnih institucija, ali i uprave poduzeća...

Kako izgleda korištenje jedne domaće aplikacije saznajte u intervju sa voditeljem projekata, mag. ing.
agr. Tomislavom Dvorskim iz tvrtke Pinova .

Pinova već duže vrijeme koristi poslovnu aplikaciju softCRM pa iz prve ruke saznajemo informacije o njihovom procesu donošenja odluke za uvođenjem rješenja, tijeku implementacije i korištenja istog.

Zbog čega ste se odlučili na promjenu u poslovanju?

Prvenstveno zbog nepotpunih ili višestrukih evidencija koje se često događaju ako nemate sve podatke na jednom mjestu. Zadaci koje smo dodjeljivali djelatnicima putem maila, telefona ili usmeno nisu bili dokumentirati te na taj način nismo mogli pratiti njihovu realizaciju.

Kako ste odabrali najbolje rješenje za Vas i Vaše poslovanje?

Na tržištu postoji velik broj online aplikacija ali mi smo prvenstveno tražili aplikaciju koja ima podržano projektno upravljanje odnosno praćenje projekata. Nakon što smo isprobali nekoliko aplikacija, odlučili smo se za softCRM čakovečke tvrtke Softwise jer uz praćenje projekata ima podršku i za druge aspekte poslovanja kao što su financijski dokumenti, skladište, putni nalozi i dr. Važnu ulogu je također imala i cijena aplikacije te tehnička podrška.

Na koji način je tekla prilagodna na sustav i koliko je vremenski bilo potrebno za to?

Kada postanete svjesni da trenutni način poslovanja nije najbolji za Vaše poduzeće i shvatite da je potrebno neko programsko rješenje odradili ste već dio posla.

Nakon odabira aplikacije softCRM registrirali smo se u sustav te smo odmah počeli sa korištenjem. U početku je potrebno utrošiti određeno vrijeme kako bi se stvorila baza podataka kojima se kasnije lako upravlja. Veliku ulogu ima i tehnička podrška koja je uvijek dostupna za bilo kakva pitanja ili pomoć u radu sa sustavom.

Već nakon par mjeseci rada sa aplikacijom imali smo puno veću kontrolu nad projektima.

Koja je konkretna korist aplikacije, odnosno što se u Vašem poduzeću poboljšalo nakon uvođenja ovakvog sustava?

Nakon početne prilagodbe na sustav koristi su višestruke. Postoji jedinstvena evidencija podataka iz koje se raznim izvještajima i filterima mogu trenutno provjeriti sve informacije koje su bitne za odlučivanje. U našem slučaju, aplikacija nam je uvelike olakšala vođenje i praćenje projekata te optimizaciju poslovanja. Projektni tim puno bolje funkcionira te se zadaci izvršavaju na vrijeme.

Da li bi preporučili drugim poduzetnicima da koriste online program u svom poslovanju?

Svakako, informatizacija poslovanja je neizbježna te treba držati korak sa vremenom i tržištem.

Isprobajte poslovnu aplikaciju softCRM već danas, registrirajte se za jednomjesečni besplatni račun.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram