Zatvori
Poslovni Puls
01/05/2016

Otvorena šesta samostalna izložba dubrovačkog slikara Mara Kriste

Šesta samostalna izložba dubrovačkog slikara i kolorista Mara Kriste pod nazivom "Novije vizure Grada" otvorena je u prostoru DPDS-a u Širokoj ulici u Dubrovniku...

Izložbu je otvorio povjesničar umjetnosti Antun Karaman koji je istaknuo da se Maro Kriste ovom izložbom hrabro uhvatio u koštac sa Dubrovnikom.

"Dubrovnik je vrlo nezahvalan sadržaj. Lijep je i skladan sam po sebi, mnoge je zarobio, međutim Maro Kriste je uplivao, uronio u njegove tajne, otkrio neke svoje vizije Dubrovnika, a to vidimo najbolje na slikama koje nas okružuju.Mara poznam još iz njegovih studentskih dana, kada je težio apstrakciji a sada se vraća konfiguraciji. Ali i to je intencija novog vremena koje je donijelo jedan jedini zakon, a to je da nema pravila.", kazao je između ostaloga Karaman.

"Ova lijepa glazba koju je uz otvaranje izložbe svirala violinistica Elvira Galioulline, probudila mi je osjećaje kako mogu još bolje slikati, i možda vas iznenaditi s još boljim djelima.", poručio je Maro Kriste.

Foto: Fabijan Drnas

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram