Zatvori
Poslovni Puls
15/04/2016

Bizarna vijest tjedna: Češka možda mijenja službeni naziv države

Češka Republika uskoro bi mogla promijeniti ime, piše EuroNews. Iako vijest o promjeni imena države na prvu zvuči bombastično, ovdje je riječ tek o činjenici da vlasti ove zemlje smatraju da je službeno ime države nepotrebno dugo...

Češki ministar vanjskih poslova Lubomir Zaoralek najavio je da će novo ime biti prilagodljivije stranim jezicima. Tako bi parlament uskoro trebao izglasati riječ "Czechia" kao novo ime zemlje koje će koristiti brojne strane zemlje..

"Czechia" je zapravo engleska verzija češkog naziva "Cesko", naziv "Czechia" koristit će se na sportskim događajima i u promociji zemlje u inozemstvu.

Dok, primjerice, Talijani, Nijemci, Slovaci i Hrvati već koriste skraćeno ime za ovu srednjoeuropsku zemlju, govornici engleskog govornog područja do sada su govorili isključivo Češka Republika. Novi naziv Czechia koristit će Britanci, Arapi, Španjolci, Rusi i Kinezi, prenosi Index.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram