Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2016

Agrokorov Mercator ostvario neto dobit od 20 mil. eura

Mercator je prošle godine ostvario prihod od prodaje u iznosu od 2,6 milijardi eura, dobit iz poslovanja je iznosila 61,5 milijuna eura, a čista dobit 20,2 milijuna eura, objavio je u petak najveći slovenski trgovački lanac koji je u vlasništvu koncerna Agrokor..

Kako se navodi u priopćenju, prošlogodišnji su prihodi od prodaje bili 1,6 posto manji nego 2014. godine. No, podaci nisu posve usporedivi s godinom prije zbog promjena u strukturi prodaje, a koje su posljedica konsolidacije trgovačke djelatnosti po tržištima. Naime, u Srbiji su maloprodajne jedinice lanca Idea prenijete na Mercator-S, dok su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini maloprodajni objekti Mercatora prenijeti na Konzum, napominju iz Mercatora.

Grupa Mercator lani je, u skladu s koncentracijom na svoju osnovnu djelatnost, prodala Pekarnu Grosuplje tvrtki Don Don, brendove kave Santana i Loka tvrtki Ivero trade, a turističku djelatnost M Holidays prodala je Kompasu. Grupa je, pak, ojačala svoju veleprodaju preuzimanjem veleprodajnog dijela tvrtke Era Good.

U obnovu i modernizaciju svoje maloprodajne mreže Mercator je lani investirao 77,4 milijuna eura i otvorio 65 novih prodajnih centara i dva distribucijska centra. Više od polovice prošlogodišnjih investicija Mercatora, točnije 54 posto, odnosilo se na investicije u Sloveniji, napominju iz tog trgovačkog lanca.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram