Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2016

Zadarska škola jedina u državi s vlastitim električnim automobilom

Zadarska škola Vice Vlatkovića nastavlja s osuvremenjivanjem strukovne nastave. Za potrebe edukacije automehaničara upravo su nabavili električno vozilo i trenutačno su jedina strukovna škola u državi koja posjeduje sto posto električni automobil za nastavne potrebe...

Vozilo je nabavljeno zajedničkim sredstvima škole i županije, a koštalo je 175 tisuća kuna. Ovo vozilo označava i završetak EU projekta kojim je škola povukla dva milijuna i 300 tisuća kuna za edukaciju nastavnika i nabavu dijela opreme s kojom će raditi budući automehatroničari.

Inače, u zadarskoj školi Vice Vlatkovića je i jedina punionica električnih i hibridnih vozila u Zadru, što su saznali i strani turisti pa u posljednje vrijeme dobivaju pregršt upita iz hotelskih kuća, koje se interesiraju kada i gdje njihovi gosti mogu napuniti svoju električnu jurilicu, prenosi HRT.

Procjenjuje se kako će do 2020. u Europi jedna četvrtina svih automobila biti na električni pogon, stoga učenici ove škole imaju sasvim dovoljno vremena da bi postali pravi stručnjaci koji će u budućnosti voditi brigu o vašem omiljenom limenom ljubimcu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram