Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2016

Evo zašto Zara dominira modnom maloprodajom

Većina trgovaca modnim krpicama teško drži ritam sa megapopularnom Zarom. Ta kompanija ima već legendarno učinkovit lanac opskrbe i vrlo brzo puni svoje police artiklima koje viđamo na modnim pistama. Zara se često spominje u kontekstu kompanije koja ima najučinkovitiji poslovni model...

"Uvjereni smo da Inditex, kompanija vlasnik Zare, ima najbolji poslovni model kad je riječ o prodaji odjeće i očekujemo dvocznamenkasti godišnji rast zarade Inditexa u idućih pet godina“, objavljeno je u analizi koju donosi Wall Street Journal.

Ovaj, kako se čini, besprijekorni uspjeh nije slučajnost. Zara u svom rukavu ima oružje koje joj omogućuje da izbjegne promašaje koji su vrlo česti u modnoj industriji.

Jedan od vodećih ljudi Inditexa nedavno je objasnio da ta kompanija ima 'centar za obradu podataka' koji je u radu 24 sata dnevno. Taj centar za obradu podataka prikuplja podatke o prodaji iz svake pojedinačne prodavaonice, a poseban tim bavi se reakcijama kupaca.

Mnogi Zarini konkurenti proteklih godina imali su problema jer nisu pogodili želje svoje ciljane publike, ali Zara, čini se, taj problem rješava i prije nego se pojavi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram