Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2016

Stižu novi turisti: Predstavnici indijskih turističkih agencija boravili u Hrvatskoj

Putnička agencija Uniline u suradnji s indijskom agencijom Udaan India, tijekom pet dana bila je domaćin preko pedeset predstavnika indijskih putničkih agencija koji su u sklopu studijskog putovanja boravili u Hrvatskoj...

Agencija Udaan India ujedno je i vodeća kompanija za izdavanje viza za putnike iz Indije, te su kompanije pokrenula projekt “Namaste Croatia” s ciljem promoviranja Hrvatske u pet zemalja – Indija, Nepal, Šri Lanka, Butan i Bangladeš, tako da su na putovanju bili subagenti koji djeluju na području cijele Indije i okolnih zemalja. Turistički agenti bili su očarani svime što su vidjeli i čuli, počevši od prirodnih ljepota, bogate povijesti i arhitekture, zanimljivim legendama ističu iz Uniline-a, a tijekom pet dana posjetili su Zagreb, Pulu, Rovinj, Plitvice, Split i Dubrovnik. Upravo u Dubrovniku sniman je indijski bollywoodskom spektaklu FAN u kojem je glavu ulogu imala velika indijska zvijezda Shakh Rukh Khana koji je bio oduševljen Dubrovnikom.

“Radi se o fam tripu kojeg smo organizirali zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom iz Indije. To je ujedno i jedn od vodećih kompanija za izdavanje viza za putnike iz Indije. Uvidjevši da se Hrvatska u Indiji sve više percipira kao turistička destinacija sa bogatom kulturom, upustili smo se u novi projekt nazivom “Namaste Croatia” odnosno “Pozdrav Hrvatska” s ciljem promoviranja Hrvatske u pet zemalja – Indija, Nepal, Šri Lanka, Butan i Bangladeš. Također s navedenom agencijom došli su i subagenti koji djeluju na području cijele Indije i okolnih zemalja.” ističe Dan Vidošević voditelj DMC proizvoda agencije Uniline te dodaje kako je potencijal na dalekoistočnim tržištima zaista gotovo pa neiscrpan, ali je još uvijek velika prepreka podosta složena procedura izdavanja viza koja, jasno, komplicira samo donošenje odluke za dolazak.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, za ovu značajnu studijsku grupu, priredila je posebnu prezentaciju na kojoj su predstavljene turističke mogućnosti Dubrovnika s posebnim naglaskom na snimanje filma FAN i boravak velike indijske zvijezde Shakh Rukh Khana. Prije nekoliko dana u prestižnom izdanju Mumbai Mirror, koje ima tiražu od 700 000 primjeraka, kao i na njihovom news-portalu objavljen je napis o Dubrovniku, autorice Kalpane Sunder, indijske freelance novinarke koja je kao gošća TZ grada Dubrovnika boravila ovdje u lipnju 2015. godine.

„Cilj ovog putovanja bio je pozicionirati područje grada Dubrovnika na azijskom tržištu kao “must see” destinaciju i povećati broj indijskih turista, kao i turista iz ostalih azijskih zemalja u kojima navedene kompanije posluju“ ističe Jelka Tepšić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika

Tijekom 2015. godine u Dubrovniku je boravilo oko 5 tisuća indijskih gostiju koji su ostvarili dvanaestak tisuća noćenja, te je očito da postoji ogromna prostor za povećanje učinaka, koji se i očekuju ponajprije zahvaljujući bollywoodskom spektaklu FAN i navici Indijaca da obilaze destinaciji koje su bile kulise za filmska snimanja njihovih mega-spektakla. Također, početkom sljedećeg mjeseca, od 4. do 7.travnja u organizaciji udruge European Cities Marketing (ECM) koje je Dubrovnik dugogodišnji član i njihovih partnera globalne kompanije TMF, u tri indijska grada organiziraju se radionice o kongresnoj industriji, na kojima će biti izvrsna prigoda za promociju Dubrovnika kao atraktivne kongresne destinacije.

Iz Uniline-a ističu kako su najave i feadback turističkih agenata odlični te se nadamo porastu dolaska indijskih turista u Hrvatsku koje je jedno od najbrže rastućih svjetskih emitivnih tržišta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram