Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2016

Sberbank najavio korekciju kamatnih stopa na stambene kredite

Od 1. svibnja makismalna kamatna stopa na stambene kredite s valutnom klauzulom u eurima za korisnike kredita sa statusom klijenta Sberbanke snizit će se na 5,79 posto, a korisnicima kredita bez statusa klijenta na 6,29 posto...

Odlukom Uprave Sberbank d.d., od 1. svibnja snizit će se kamatne stope na postojećem portfelju stambenih kredita s valutnom klauzulom u eurima.

Nakon redovnog usklađivanja kamatnih stopa, temeljem promjene vrijednosti promjenjivog dijela (šestomjesečni Euribor) na portfelju kredita s valutnom klauzulom u eurima koja se provodi na kraju obračunskog razdoblja sa 1. travnjem, Sberbank će provesti dodatnu korekciju kamatnih stopa na portfelju stambenih kredita.

Tako će se od svibnja svim Sberbank klijentima koji imaju stambene kredite s valutnom klauzulom u eurima i tekući račun na koji primaju plaću, odnosno status klijenta, te plaćaju kamatu veću od 5,79% nakon redovnog usklađenja promjenjivog dijela (šestomjesečni Euribor utvrđen 28. veljače), kamata sniziti na 5,79%. Klijentima bez statusa klijenta sa stambenim kreditima s valutnom klauzulom u eurima kamata će se sniziti na maksimalnih 6,29%, ukoliko nakon redovnog usklađenja (šestomjesečni Euribor utvrđen 28. veljače) njihova kamatna stopa bude veća od navedene. Također, svi klijenti bez statusa klijenta imat će mogućnost ostvariti kamatu od 5,79% ukoliko u Sberbank otvore tekući račun i na njega prenesu stalna primanja.

Smanjenje kamatnih stopa biti će provedeno automatski, a klijentima dostavljen novi otplatni plan. Navedena korekcija primjenjuje se i na klijente koji su prihvatili konverziju CHF kredita. Zahvaljujući najavljenom smanjenju, stambena kreditna ponuda klijentima Sberbank i dalje je vrlo konkurentna.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža, ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.

Na dan 30. lipnja 2015. bilančna suma Banke iznosila je 10.489.645 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 19,12 posto, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100-postotnom vlasništvu kompanije Sberbank of Russia. Grupacija. Sberbank Europe je danas prisutna na ukupno 10 tržišta u srednjoj i istočnoj Europi: Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevu i Banja Luci), Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Grupacija je na dan 30. lipnja 2015. upravljala mrežom od 288 poslovnica i imala oko 5.000 zaposlenih u CEE regiji.

Sberbank of Russia najveća je ruska banka i jedna od vodećih financijskih institucija u svijetu. Sberbank drži gotovo trećinu ukupne aktive svih ruskih banaka i najveći je kreditor ruskog gospodarstva i ujedno drži najveći dio svih ruskih depozita. Osnivač i većinski vlasnik Banke je Središnja banka Ruske Federacije s 50 posto plus jednnom dionicom s pravom glasa, dok je preostalih 50 posto dionica Banke u vlasništvu domaćih i stranih malih dioničara.

Sberbank također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s gotovo 17.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. Sberbank ima više od 135 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Bank of Russia.

Sberbank je 2012. dobila priznanje za Banku godine prema izboru časopisa The Banker, dok je 2013. proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe i u Rusiji u godišnjem izboru financijskog mjesečnika Euromoney.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram