Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2016

Dubrovački Hoteli Maestral do ljeta bi mogli dobiti novog vlasnika

Najave premijera Tihomira Oreškovića o odlučnoj namjeri nove Vlade RH da proda suvlasnički udjel u tvrtkama koje su u njenom portfelju, na krajnjem su jugu Hrvatske oživile su priče o konačnoj prodaji državne imovine i dovršetku privatizacije u poduzećima koja “žude za privatnim vlasnikom”...

Prvenstveno se to odnosi na tvrtke u sklopu CERP-a, odnosno Centra za restruktuiranje i prodaju koji upravlja dionicama vlasničkog portfelja koji nije od strateškog značenja za državu. U takve dionice spadaju i one "Hotela Maestral" d.d. u kojima država ima 68,26 posto temeljnog kapitala koji je procijenjen na 103,144 milijuna kuna.

Prema podacima CERP-a, do 9. studenog 2015. godine, kada je istekao rok za dostavu pisama namjere za kupnju "Maestrala, CERP je zaprimio 15 neobvezujućih ponuda od čak 15 domaćih i stranih investitora za kupnju dionica. Međutim, nadležno državno tijelo još nije odlučilo o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda te ponuditelji nisu pisanim putem pozvani na njihovo podnošenje. No, nakon najave iz Vlade RH, očekuje se da će ih ubrzo pozvati te da je lako moguće da će "Hoteli Maestral" već do početka glavne turističke sezone dobiti novog vlasnika.

Inače, prvi natječaj iz 2014. je propao zbog za investitore nemogućeg uvjeta kojim je država tražila da ulagač s najmanje 90 milijuna kuna svog novca financira obnovu "Maestrala" do kategorije od najmanje četiri zvjezdice te je taj uvjet u novom upravo na taj način, kako bi izvukao maksimalnu dobit.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram