Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2016

Iran kreće u veliki shopping po Europi

Nakon što im je međunarodna zajednica ukinula sankcije, Iran kreće u veliku diplomatsku i gospodarsku ofenzivu. Prva postaja iranskog predsjednika Hasana Rohanija je Italija. Najavljuje se da će tijekom njegova dvodnevnog posjeta Rimu Iran i Italija sklopiti ugovore vrijedne gotovo 17 milijardi eura...

Gotovo pa povijesni susret predstavnika dviju najstarijih civilizacija na svijetu - predsjednik Irana u Rim je došao samo s jednim ciljem - kupovati proizvode kojih u njegovoj zemlji nema. Vlada iz Teherana odlučila je umjesto američkih kupiti europske proizvode, prenosi HRT.

U igri je i sporazum o proizvodnji nafte vrijedan 5 milijardi eura, baš kao i ugovor o uvozu čelika, vrijednog sedam milijardi eura.

Tijekom večeri iranski predsjednik razgovarat će i s talijanskim premijerom. I što je neobično, nakon toga ostati s njim na večeri. Jedini uvjet za to, na što je vlada iz Rima odmah pristala - bio je da se ne služi alkohol.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram