Zatvori
Poslovni Puls
21/01/2016

Njemački turisti i dalje obožavaju Hrvatsku - na pomolu još jedna rekordna sezona?

Unatoč svim problemima s (ne)sigurnošću putnika u svijetu i globalno smanjenim zanimanjem za putovanja, turistička promidžba u punom je zamahu, a prvi nastupi Hrvatske turističke zajednice, koji su prošlog tjedna završeni na sajmovima u Beču i Utrechtu, a u tijeku je nastup u Stuttgartu, pokazuju odličan trend rezerviranja i interesa novih gostiju za 2016. godinu u Hrvatskoj...

Osim sajamskih nastupa koji su najbrojniji u siječnju i veljači, HTZ je počeo i intenzivnu online, televizijsku i medijsku promociju hrvatskog turizma, koja će potrajati do travnja i u koju će ove godine biti uloženo ukupno 64 milijuna kuna. – Sajam u Stuttgartu je prvi veliki pokazatelj smjera kretanja turističke sezone iz Njemačke za ovu godinu jer njega obiđe oko 200 tisuća posjetitelja i najbrojniji je sajam za široku publiku u Njemačkoj.

Zanimljivo je da svoju ponudu Nijemcima u Stuttgartu predstavlja i Turska s cijenama koje su u nekim terminima i za 50 posto niže od uobičajenih kako bi privukla izgubljene goste, ali za sada bez vidljivog pomaka nabolje.

"Prve najave sa stranih tržišta i komentari partnera s međunarodnih turističkih sajmova su dobri. Daju optimizam za nastavak trenda rasta", kaže direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

"U svim našim razgovorima sa stranim partnerima i kolegama u inozemstvu, uvijek naglašavamo da smo spremni na pošteno tržišno natjecanje, pa stoga nikako ne računamo na bolji turistički promet koji bi bio rezultat kriza koje su zadesile druge države. Kao i do sada, bit ćemo fokusirani na sebe i svoju promociju jer su nam svi turisti dobrodošli", kaže Ivičić.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram