Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2016

Konzumovi ambiciozni planovi na BiH tržištu

Agrokorov maloprodajni lanac Konzum nedavno je obilježio deset godina postojanja u Bosni i Hercegovini. Govoreći o planovima za 2016. izvršni direktor Konzuma u BiH Adnan Šteta najavljuje nastavak renoviranja prodavaonica te otvaranje novih 10 objekata...

Konzum je lider na tržištu maloprodaje u BiH sa 258 prodavnica različitih formata koje dnevno posjeti više od 200.000 kupaca. Imaju više od 4.500 zaposlenika, a prošle godine zaposleno je 460 novih i preuzeto 1.710 zaposlenika Mercatora.

Za narednu godinu najavljuju otvaranje novih 10 objekata u BiH, što će doprinijeti i novim zapošljavanjima, kaže Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma BiH.

'Kada je u pitanju naredna godina, svakako želimo pojačati suradnju s domaćim proizvođačima, povećati broj domaćih proizvoda na našim policama te plasirati što više domaćih proizvoda i u zemlje regije. U narednoj godini nastavljamo renoviranje naših prodavnica te najavljujem otvaranje novih 10 objekata u BiH, što će svakako doprinijeti i novim zapošljavanjima. Također ćemo nastaviti edukaciju naših zaposlenika, širit ćemo logističke kapacitete, radit ćemo na razvijanju informatičke tehnologije. Ulagat ćemo u lokalnu zajednicu te pomagati svima kojima je pomoć potrebna', izjavio je Šteta za Klix.ba.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram