Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2015

Češka ekonomija se oporavlja. Možemo i dalje računati na češke turiste...

I dok ovih dana s Jadrana stižu podaci o dobroj popunjenosti hotela i za blagdane, već se osluškuje kako dišu nama zanimljiva tržišta i za iduću sezonu. Česi su do sada bili jedni od naših najvjernijih gostiju, a hoće li tako i ostati, u Pragu je provjerila HRT-ova ekipa...

Pivnice, poput one u Fleku gdje je 1911. osnovan naš Hajduk, svakodnevno su prepune ne samo turista nego i Čeha. Češka se ekonomija oporavlja. Ovdje je samo pet posto nezaposlenih Stoga u Uredu Hrvatske turističke zajednice očekuju da će u 2016. čeških turista u Hrvatskoj biti više nego ove godine.

Ove je godine Hrvatsku posjetilo 730.000 čeških turista. Ostvarili su 5,2 milijuna noćenja, čak četiri posto više nego lani. Najomiljenija su odredišta - Srednja Dalmacija i Istra. Turisti najčešće odsjedaju u privatnom smještaju.

S obzirom na brz razvoj češke ekonomije i prosječnu plaću od oko tisuću eura, Česi danas imaju veću platežnu moć. Stoga će, prema najavama, i dalje biti naši vjerni gosti te u 2016. doći u još većem broju, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram