Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2015

MSC stvara vlastiti otočni rezervat na Bahamima

MSC Cruises, vodeća kompanija za kružna putovanja u Europi, Južnoj Americi i Južnoj Africi, otkrio je ambiciozan plan stvaranja ekskluzivnog morskog otočnog rezervata na Bahamima...

Vizionarski projekt službeno je pokrenut jučer u Nassau gdje su premijer Perry Christie i MSC-ov izvršni predsjednik Pierfrancesco Vago potpisali ugovor o zakupu na 100 godina koji MSC Cruisesu omogućuje posjed i razvoj otoka nazvanog Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Tijekom sljedeće dvije godine MSC Cruises će blisko surađivati s bahamskom vladom i ekolozima u razvoju ovog otočića u uspješan morski rezervat koji će skladno koegzistirati s lokalnim ekosistemom, uz investiciju od oko 200 milijuna USD. Projekt će usmjeriti lokalnu ekonomiju od eksploatacije resursa na očuvanje resursa, navodi se u priopćenju.

Ovaj otok površine 38,5 hektara, smješten 32 km južno od Biminija i 104,5 km istočno od Miamija, sadrži 3,5 km predivnih plaža, a na njemu će se nalaziti raznovrsni sadržaji poput amfiteatra s 2.000 sjedećih mjesta za večernju zabavu, brojni restorani i barovi te ekskluzivno spa i wellness utočište za goste MSC Yacht Cluba. Osim brojnih vodenih sportova, staza za hodanje i trčanje, tu će se nalaziti i obiteljska plaža s područjima za igru i restoranom za djecu, šarmantna uvučena laguna za potpuni mir, uzbudljivi zip preko otoka, paviljon za vjenčanja i proslave.

Radovi bi trebali započeti u ožujku 2016., dok će Ocean Cay MSC Marine Reserve prve goste dočekati u prosincu 2017. godine. Otok će savršeno poslužiti MSC-ovim brodovima na Karibima – MSC Divina i MSC Seaside (trenutno u izgradnji) koji će polaziti iz Miamija, te brodovima MSC Opera i MSC Armonia s Havanom kao polaznom lukom.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram