Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2015

Putin: Južni tok je osmišljen da pomogne Bugarskoj

Projekt „Južni tok” je bio smišljen da pomogne Bugarskoj, ali vlasti te zemlje to nisu htjele, izjavio je predsjednik RF Vladimir Putin...

„Iznenađuje me stav bugarskog rukovodstva koje iz nepoznatih razloga zapostavlja svoje nacionalne interese. Trebalo je da tri milijarde budu uložene u sam projekt izgradnje: to su radna mjesta, to su plaće, to su prihodi na svim razinama budžeta... Taj smo pojekt i smislili kako bismo podržali Bugarsku, ali ako oni neće, onda ne treba”, izjavio je Putin na godišnjoj press-konferenciji u četvrtak, 17. prosinca, a prenosi RIA „Novosti”.

U prosincu 2014. godine predsjednik RF Vladimir Putin je izjavio da Rusija ne može nastaviti s realizacijom projekta „Južni tok”, između ostalog i zbog nekonstruktivnog stava Europske unije.

17. prosinca 2015. godine u Moskvi se po jedanaesti put održava velika godišnja konferencija predsjednika Rusije Vladimir Putina. Za ovaj događaj je akreditiran rekordan broj novinara (1390). Predsjednik nije ograničio ni teme o kojima se mogu postaviti pitanja, ni vrijeme trajanja konferencije, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram