Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2015

Dionice HT-a u vlasništvu države prodane za 72,8 milijuna kuna

Na Zagrebačkoj burzi putem javne dražbe u ponedjeljak je prodano svih deset paketa po 50 tisuća dionica Hrvatskog telekoma (HT), za ukupno 72,8 milijuna kuna ili 1,55 milijuna kuna više nego je bila ukupna početna cijene za te dionice, izvijestili su sa Burze...

Burzovna dražba održala se po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), koji je krajem studenoga oglasio prodaju ukupno 500.000 dionica, što čini 0,6 posto od ukupnog broja izdanih HT-ovih dionica.

Paketi dionica na dražbi su prodani po cijenama između 2,11 i 2,46 posto višima nego od početnih. Pritom je jedan paket prodan po 2,46 posto višoj cijeni od početne ili za 7,3 milijuna kuna, dok je ostalih devet postiglo 2,11 posto više cijene od početnih te im je u konačnici prodajna cijena bila po 7,275 milijuna kuna.

Početna cijena svakog pojedinačnog paketa od po 50 dionica bila je 7,125 milijuna kuna, odnosno ukupno 71,25 milijuna kuna, a dražbom je za svih deset paketa postignuta cijena viša za 1,55 milijuna kuna.

Pojedinačni paketi HT-ovih dionica na dražbi su se prodavali po načelu 'sve ili ništa' te s varijabilnim završetkom, pri čemu je dražbovni korak po paketu iznosio 25 tisuća kuna.

U obavijesti o održanoj dražbi na Zagrebačkoj burzi navodi se da je kupac osam paketa bila Zagrebačka banka, a po jedan su stekli Interkapital vrijednosni papiri i Raiffeisenbank Austria (RBA).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram