Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2015

Bugari se pokušavaju pozicionirati kao distributivni plinski centar za Europu

U situaciji u kojoj se nalaze Rusija i Turska, Bugarska bi mogla osigurati isporuke plina od četiri-pet isporučitelja, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov...

„Imamo velike šanse i za to da vratimo ruske turiste, to je gotovo zagarantirano“, izjavio je premijer, prenosi Vzgljad.

Borisov je izrazio nadu da će projekt izgradnje distributivnog plinskog centra u Bugarskoj biti realiziran, prenosi Vzgljad. On je dodao da postoje realne šanse za to i da će kroz nekoliko dana, točnije desetog prosinca biti potpisan sporazum o izgradnji međusustavnog plinovoda, koji će Bugarskoj jamčiti diversifikaciju isporuka plina.

„Ako pod okriljem EU uspijemo dostaviti plin do naše zemlje, do Varne, uspjet ćemo, uz zajedničko financiranje s EU, osigurati izgradnju plinovoda (za njegov transport), naglasio je Borisov.

U situaciji u kojoj se nalaze Turksa i Rusija, vidim rijetku šansu za osiguranje isporuka plina u Bugarsku od četiri-pet dostavljača, rekao je.

Prema njegovom mišljenju, Bugarska bi se mogla pozicionirati kao distributivni centar.

„Bit će plina, čije će isporuke (preko akvatorija Crnog mora) kompletno financirati Rusija, mi ćemo isto sudjelovati u financiranju (plinovoda) na našem teritoriju. Jamčimo da su kapaciteti naših distributivnih mreža i kompresora za one koji žele dobiti plin, plativši za njegov transport, zadovoljavajući. Spremni smo to osigurati, rekao je šef bugarske vlade, prenosi RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram