Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2015

Afrika sve popularnija među kineskim turistima

Dok veze između Afrike i Kine jačaju, mnoge zemlje u regiji glasno najavljuju rast turizma zbog kineskog tržišta. No još uvijek ima problema koji se moraju riješiti ako Afrika želi konkurirati zrelim turističkim tržištima na zapadu...

"Posjetila sam osam zemalja u Africi." Za kinesku ljubiteljicu putovanja Peng Rui Afrika je uvijek bila blizu srca. Nakon što je živjela i radila tamo gotovo tri godine zgrabila je priliku da bolje upozna taj kontinent.

"Tu je klima, krajolik, ljudi i prekrasne plaže s bijelim pjeskom uz obalu Indijskog oceana. Za mene je Afrika kontinent beskrajne ljepote i predivna je."

Odlazak na afrički safari je dugo vremena bila aktivnost za zapadne turiste. No čini se da se s kineskim turistima situacija mijenja. Ova regija za njih sve više postaje poželjno turističko odredište, izjavio je Leo Li, bivši glavni korespondent novina China Daily za Afriku.

"Živio sam i radio u Africi poprilično dugo. Imao sam priliku vidjeti poprilično jasnu promjenu u broju kineskih turista koji odlaze osobito na sjeverni dio i istočni dio Afrike, a naravno i u južnu Afriku. No oni svi idu u tradicionalna turistička odredišta s poznatom reputacijom."

Afrika, koja već prima milijarde dolara kineskih ulaganja, nada se da će pružiti dobrodošlicu sve više i više kineskih turista na njenom tlu. Michael Johns, suosnivač konzultantske tvrtke za turizam i životni stil, rekao je da su pobjednici one zemlje koje su se potrudile olabaviti i poboljšati vizne regulative za Kineze, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram