Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2015

Forbes: Putin je ponovno u igri!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izabrao je pravo mjesto i vrijeme da zapadnim liderima vojnim putem predstavi svoju točku gledišta, piše analitičarka za časopis „Forbes“. Bude li ruski lider i dalje povlačio prave poteze, Moskva će se naći na ozbiljnom dobitku, dodaje...

Poslije događaja u Ukrajini nitko od svjetskih lidera nije bio zainteresiran da čuje što misli Putin. Oni isto nisu bili raspoloženi da saslušaju njegove argumente o tome zašto treba zajednički podržati Bašara Asada u borbi protiv „Islamske Države“, piše američka novinarka Shellie Karabell za američki časopis, a prenosi RT.

Ali ovi isti svjetski lideri nisu mogli ignorirati vojnu operaciju Zračno-svemirskih snaga Rusije u Siriji koja je počela 30. rujna, navodi se u članku.

Suradnik Moskovskog centra „Carnegie” Aleksandar Baunov smatra da je Putin izabrao pravo mjesto i vrijeme kako bi vojnim putem jasno predstavio svoju točku gledišta. „On je vidio da je zapadna strategija puna propusta, različite države su u građanskom ratu podržavale različite strane. Svi su sa cinizmom ignorirali Putinov prijedlog da se osnuje koalicija za borbu protiv ID. Prije mjesec dana glavna briga su bile izbjeglice”, izjavio je Baunov.

U članku se ističe da su nedavni teroristički napadi u Parizu izgleda utjecali da se ovo mišljenje promijeni. Predsjednik Francuske Hollande je iznenada priopćio da planira posjetiti dva glavna grada: Washington i Moskvu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram