Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2015

LIFESTYLE: Evo kako spraviti Bondov omiljeni koktel

Iako je postojao još puno prije nego se pojavio prvi film o tajnom agentu 007, upravo je James Bond zaslužan za slavu Martini koktela...

Zahvaljujući Bondu i poznatoj rečenici „Shaken, not stirred“ Martini je jedan od onih koktela koje mora isprobati svaki muškarac. A koliko je među muškim spolom popularan ovaj koktel najbolje govori i podatak da su ga obožavali i Winston Churchill, Ernest Hemmingway, Humphrey Bogart, Martin Dean, Frank Sinatra i mnogi drugi.

Postoji puno varijacija Martinija, različitih sastojaka koji se dodaju kako bi originalna verzija ovog koktela bila slađa, kako bi se okus ublažio ili kako bi dobio na gorčini, ali samo je jedna verzija ona prava muška – ona s džinom; ne votkom, bez triple seca, kruškinog soka i sličnih dodataka. Stoga, ukoliko se smatrate pravim muškarcem, naučite spraviti pravu verziju!

SASTOJCI:

1,5 cl vermuta

7,5 cl džina

1 ili 2 obične masline

SPRAVLJANJE:

Džin prije upotrebe ohladite u zamrzivaču, a nakon hlađenja mu dodajte ohlađeni vermut. Martini promiješajte, a ne protresite (dakle suprotno od onoga kako ga pije James Bond), jer će se u sputornom džin pomiješati s vodom iz leda i mjehurićima zbg čega bi dobio oštriji okus. U koktel dodajte jednu ili dvije masline.

Izvor: Kult.com.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram