Zatvori
Poslovni Puls
03/11/2015

Crikvenička hotelska kuća Jadran vratila većinu potraživanja bivšim i sadašnjim radnicima

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, danas je na račune više od 900 bivših i sadašnjih radnika, vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, isplatila 7,5 milijuna kuna. Od uspješnog okončanja stečajnog postupka u siječnju 2014. godine, bivšim je i sadašnjim radnicima, u nepune dvije godine, kroz četiri isplate vraćeno ukupno 21,6 milijuna kuna, odnosno preko 70% njihovih tražbina, navodi se u priopćenju...

Iako je u stečajnom postupku tvrtka preuzela obvezu da se u petogodišnjem roku, tj. do siječnja 2019. godine, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplate njihova potraživanja, Uprava je odlučila da se bivšim i sadašnjim radnicima tvrtke, nakon višegodišnje neizvjesnosti, njihova potraživanja vrate što prije.

Poslovanje Jadrana nakon izlaska iz stečaja koji je otvoren radi preko 700 milijuna kuna gubitaka te blokade računa koja je trajala od 1997. godine potpuno je stabilizirano. Pokrenut je velik investicijski ciklus usmjereni na povećanje kategorizacije objekata, a istovremeno kontinuirano rastu i naturalni i financijski pokazatelji poslovanja tvrtke. Već su podignute kategorizacije hotela Slaven, Omorika, zadržana je kategorizacija hotela Kaštel, a uspješno je okončana i investicija u kampu Selce čime je taj kamp postao najviše kategorizirani kamp na crikveničkoj rivijeri. Uz to, realizacijom najavljenih novih investicija vrijednih preko 23 milijuna kuna, dodatno će se podići kategorizacija hotela Omorika i Varaždin na četiri zvjezdice.

U Jadranu iduće godine radi podizanja kategorija objekata planiraju dodatno povećanje prihoda tvrtke što će omogućiti da se sljedeće godine vjerovnicima u potpunosti vrate njihova potraživanja, odnosno isplati i preostalih 8,9 milijuna kuna. Time bi Jadran izvršio sve obveze prema stečajnom planu dvije godine ranije od roka kojeg je utvrdio Trgovački sud.

„Ovo je jedan od onih trenutaka kad je čovjek istovremeno i radostan, i ponosan. Mnogi nisu vjerovali kad smo obećali da ćemo isplate izvršavati redovito i da nam je to prioritet u poslovanju, što ne treba čuditi kada se u obzir uzme količina ispraznih obećanja koja su izrečena godinama koje su prethodile otvaranju stečajnog postupka. Stoga se, prije svega, našim bivšim i sadašnjim radnicima zahvaljujem Jadran d.d. za hotelijerstvo i turizam na podršci i povjerenju koju su nam pružali u protekle tri i pol godine, pa i onda kada mnogi nisu vjerovali da ćemo Jadran iz posrnulog diva uspjeti pretvoriti u modernu hotelsku kompaniju. U ovom, relativno kratkom vremenu mi smo se uspjeli posložiti; vratili smo kotač unatrag, vraćajući nekretnine Jadrana u naše vlasništvo, a zatim ga snažno zavrtjeli unaprijed, vraćajući dostojanstvo našem gradu i crikveničkom turizmu kao našoj najvažnijoj djelatnosti. Jadran je danas jedinstvena cjelina koja ide stalno prema naprijed, a politika intenzivnog ulaganja u obnovu i podizanje kategorija su se višestruko isplatile obzirom na rast svih pokazatelja. Drugim riječima, u ovo kratko vrijeme pokazali smo kako se može živjeti od vlastitog rada, ali i planirati budućnosti i vući naprijed”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d., navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram