Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2015

Zašto koristiti CRM aplikaciju? Glavni razlozi za uvođenje CRM sustava u Vaše poduzeće

Sve više poduzeća počinje koristiti CRM sustave i upravljanje korisnicima na taj način. No usprkos tome uvijek se postavlja pitanje zašto da baš mi koristimo CRM i kako će to pomoći poduzeću?

Svako poduzeće je individua za sebe te ima vlastiti način rada i obavljanja određenog posla. Čak i poduzeća u istoj grani djelatnosti, koja se bave istim poslom imaju drugačiji princip poslovanja i redosljed obavljanja aktivnosti. Osnovni razlozi za uvođenje CRM sustava u bilo koje poduzeće mogli bi se svesti na:

1. Ažurna evidencija aktivnosti poduzeća

Sve aktivnosti u poduzeću, bilo to telefonski poziv, komunikacija mailom, dodijela zadataka djelatniku, definiranje novog projekta, izrada ponude, evidencija godišnjih odmora i dr. evidentiraju se u sustavu i nalaze na jednom mjestu. Povezivanje navedenih aktivnosti ali i drugih aktivnosti sa klijentom (kupcem) dobiva se potpuna informacija o svakom klijentu tzv. povijest klijenta. Ažurne evidencije omogućavaju da se u svakom trenutku može provjeriti što je bilo dogovoreno sa određenim klijentom, tko su potencijalni kupci određenog proizvoda te na temelju toga planirati daljnje aktivnosti i obaveze.

2. Bolja kontrola poslovanja

Ažurnim evidencijama svi podaci se nalaze na jednom mjestu, bez obzira koji djelatnik ih je kreirao. Uprava u svakom trenutku može provjeriti ako se obaveze rješavaju prema planu te da li ima kakvih zaostataka. Više nije potrebno kontaktirati svakog djelatnika posebno i tražiti od njega povratnu informaciju. Kontrola poslovanja je bolja i ranije se uočavaju odstupanja od predviđenih rokova, vremenskih ili financijskih.

3. Lakše izvještavanje i analize

CRM sustav omogućava brže donošenje zaključaka i izvještaja jer se svi podaci mogu lako grupirati, filtrirati, sortirati i ispisati prema traženom kriteriju. Postoji velika fleksibilnost rada sa podacima, tako da se na istim podacima mogu izraditi analize sa svih aspekata, ovisno o funkciji i potrebi djelatnika.

4. Veća dostupnost podataka

Možda i najvažnija prednost CRM sustava je dostupnost. Pristup podacima sa bilo koje lokacije i bilo kojeg računala. Djelatnici nisu vezani za ured i jedno računalo na kojem rade, već prema potrebi željenim podacima mogu pristupiti i od kuće, sa terena, službenog putovanja, inozemstva...

CRM sustav ima mnoge prednosti i odgovara na važna pitanja ključna za uspješno poslovanje.

Besplatno isprobajte kako to izgleda u slučaju domaćeg CRM sustava pod nazivom softCRM koji je razvila tvrtka Softwise te se uvjerite i sami u sve mogućnosti takvog načina rada.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram