Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2015

Proglašene najbolje nautičke marine u Hrvatskoj

„Nautički turizam i ove se godine pokazao kao jedan od najkonkurentnijih hrvatskih turističkih proizvoda s kojim vodimo ravnopravnu bitku s europskim i svjetskim nautičkim destinacijama. Biti u svjetskom vrhu, držati korak s mnogo razvikanijim destinacijama izuzetno je teško. Zato moramo kontinuirano raditi na unapređenju uvjeta poslovanja nautičkog sektora, na promociji Hrvatske kao nautičke destinacije i konačno, a možda i najvažnije, unapređenju kvalitete pružanja usluga“, poručio je potpredsjednik HGK Josip Zaher na 17. po redu Biograd Boat Show koji se ove godine, pod pokroviteljstvom HGK, održava od 22. do 26. listopada u Biogradu na Moru, već tradicionalno u marini Kornati, jednoj od tri najveće marine na Jadranu...

Hrvatska gospodarska komora na sajmu je dodijelila priznanja najboljim marinama i charter kompanijama iz akcije „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2015“. Marina godine je D-Marin Dalmacija. "Izuzetno nam je drago da su od strane struke prepoznata velika ulaganja u D-Marin Grupe u Hrvatskoj. Izvršena velika ulaganja doveli su nas u vrh hrvatskih marina po kvaliteti, kako infrastrukture, tako i pružanja usluga nautičarima", rekao je regionalni direktor D-Marine Božidar Duka.

Nositelj priznanja za drugo mjesto je ACI marina Dubrovnik, dok je treće mjesto pripalo Olive Island marini. U kategoriji velikih marina (više od 450 vezova u moru) priznanje za prvo mjesto dobila je D-Marin Dalmacija (Bibinje-Sukošan) dok su nositelji priznanja za drugo i treće mjesto Marina Kornati (Biograd n/m) i ACI Marina Umag. U kategoriji srednjih marina (od 250 do 450 vezova u moru) prvo je mjesto pripalo ACI Marini Dubrovnik (Komolac), drugo D-Marin Šibenik (Šibenik), treće ACI Marini Opatija (Ičići), a u kategoriji malih marina (manje od 250 vezova u moru) prvo je mjesto pripalo Olive Island marini (Sutomišćica), drugo mjesto marini Vrsar (Vrsar) i treće ACI marini Jezera (Jezera). Marina Punat dobitnica je posebnog priznanja za doprinos razvoju nautičkog turizma RH.

Direktor Angeline Tours, dobitnice za najbolju charter kompaniju godine, Luka Šangulin rekao je kako im je priznanje poticaj da rade još bolje i ulažu još više, a pogotovo s obzirom na to da se po prvi puta dodjeljuju nagrade za charter kompanije. Dobitnik priznanja za drugo mjesto je Navigare Yachting, a za treće Jadranska jedrenja.

U organizaciji Ministarstva turizma prezentiran je i akcijski plan je Strategije razvoja nautičkog turizma kao nastavak planiranih aktivnosti na realizaciji Strategije razvoja turizma do 2020. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram