Zatvori
Poslovni Puls
22/10/2015

Crikvenički Jadran podiže zvjezdice na svojim hotelima

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, nastavlja sa snažnim razvojem poslovanja i najavljuje podizanje kategorije hotela Omorika i Varaždin na četiri zvjezdice do iduće sezone, a najkasnije do početka 2017. godine...

Na prijedlog predsjednika Uprave Jadrana d.d. Dina Manestra, Nadzorni odbor tvrtke danas je odobrio pokretanje novog investicijskog ciklusa koji će rezultirati podizanjem kategorije hotela Varaždin i Omorika te omogućiti produženje turističke sezone obzirom da se u njima planiraju i novi dodatni sadržaji.

Još lani je u hotelu Omorika uređena kongresna dvorana kapaciteta 300 osoba i podignuta kategorija sa dvije na tri zvjezdice, a planiranom investicijom iduće godine taj se hotel planira brendirati kao kongresni. U hotelu Varaždin planira se urediti bazen s morskom vodom te wellness kao i stvoriti preduvjeti za zdravstveni centar čime se Varaždin u budućnosti namjerava kategorizirati i kao lječilišni hotel, a također je predviđeno podizanje kategorije sa sadašnje dvije na četiri zvjezdice.

Vrijednost investicijskog ciklusa i izravnih ulaganja u ova dva hotela iznosit će preko 23 milijuna kuna. U hotel Omoriku tako će se uložiti oko 7,8 milijuna kuna čime će se dodatno urediti 115 soba, dok procjena investicije u hotel Varaždin iznosi 15,3 milijuna kuna gdje je u planu obnova 175 soba. Studiju isplativosti izradili su stručnjaci s Ekonomskog fakulteta koja je pokazala da će se ulaganja isplatiti već u petoj godini projekta.

„Podizanjem kategorizacije Omorike i Varaždina na četiri zvjezdice, napravit ćemo povijesni iskorak za tvrtku jer će to biti prvi objekti te kategorije u povijesti Jadrana što me čini izuzetno sretnim. Ovaj investicijski ciklus je iznimno važan za našu tvrtku no imat će i značajan pozitivan utjecaj i na cjelokupnu društvenu zajednicu crikveničkog kraja. Povećanje prihoda i očekivane dobiti koje planiramo ostvariti po podizanju kategorizacije u prvom ćemo redu iskoristiti za zatvaranje naših obveza prema vjerovnicima. Potpuno vraćanje naslijeđenih dugova koje očekujemo izvršiti do kraja sljedeće godine označit će kulminaciju uspješnog preporoda naše tvrtke koju smo uspješno izvukli iz stečajnog postupka. To potvrđuje da svi zaposlenici Jadrana izvrsno obavljaju svoj posao, da tvrtka ide u pravom smjeru i da stvaramo čvrste temelje za njezino uspješno poslovanje za dugi niz godina“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Podizanje kategorizacije hotela Omorika i Varaždin te dogradnja novih sadržaja produžit će sezonu na minimalno 10 mjeseci, a za očekivati je i na cijelu godinu. Uz to, viša kategorizacija objekata i razina usluge doprinijet će i privlačenju gostiju više platežne moći što će imati dodatan pozitivan utjecaj na cjelokupnu društvenu zajednicu.

Uprava tvrtke Jadran d.d., uz skorašnju isplatu ove godine, namjerava tijekom 2016. godine do kraja isplatiti sve vjerovnike, bivše i sadašnje radnike tvrtke, te podmiriti sve naslijeđene dugove prema stečajnom planu. Iz tog razloga investicije će se dijelom financirati iz kreditnih sredstava. Uz nastavak vraćanja svih dugovanja, priprema se i strateški plan društva kojim će se za svaki pojedini objekt utvrditi potencijal te definirati budućnost velikih turističkih naselja poput Kačjaka ili Ad Turresa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram