Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2015

Lorencin: Zadovoljni smo sa sezonom, imamo potencijal za još bolje rezultate

Jučer su u Poreču otvoreni Dani hrvatskog turizma – najveći tradicionalni skup turističkih djelatnika. Dane hrvatskog turizma svečano je otvorio ministar turizma Darko Lorencin naglasivši kako je ova godina je dosad bila izuzetno uspješna. Skup turističkih djelatnika ove se godine, 13. i 14. listopada, održava u Poreču, u hotelu Parentium u Zelenoj Laguni te u Isabella Resortu na otoku Sv. Nikola, dok je dodjela nagrada predviđena u sportskoj dvorani Žatika...

„Možemo biti ponosni što je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareno više od 13 milijuna dolazaka, što je rast od 8,4 i više od 75 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 7 posto. No, Hrvatska ima potencijal za još bolje rezultate, a vjerujem da će temeljem ovogodišnjih rezultata i pozitivnog turističkog uzleta u svima segmentima, ti rezultati se nastaviti i dalje. Također, moram naglasiti kako rezultati tijekom prvih mjeseci 2015. godine govore i da se Hrvatska uistinu preobražava u cjelogodišnju destinaciju, a s novom promidžbom Hrvatske kao destinacije pune života, uistinu to možemo i postati.  Navedene rezultate ne bi bilo moguće ostvariti bez zajedničkog doprinosa svih turističkih djelatnika. Hvala svima koji su izravno ili neizravno bili uključeni u pripremu i realizaciju turističke sezone“, naglasio je ministar.

Ministar Lorencin osvrnuo se i na ciljeve Strategije razvoja turizma do 2020.godine: „Ove godine je otvoreno 25 novih i obnovljenih hotela, što je najviše u zadnjih 10 godina, a to je pokazatelj da se može i mora nastaviti raditi na stvaranju što kvalitetnije klime za ulaganja u turizam, jer samo na taj način možemo ostvariti zacrtane ciljeve poput ulaska Hrvatske među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta. Kako bi ostvarili navedeni cilj, moramo pratiti turističke trendove i kretanja na tržištu, prilagođavati se novim izazovima i iskoristiti mogućnosti koje nam pružaju u vidu postizanja boljih rezultata.  Zbog svega toga, odlučili smo ove godine Hrvatski turistički forum održati pod temom „Sharing Economy – Turizam novog milenija“, u okviru kojeg ćemo sagledati ovaj novi trend, izazove koje predstavlja za turističku industriju te perspektive i mogućnosti koje stoje pred hrvatskim turizmom u vidu brže pristupačnosti i novih tehnologija koje prate moderni turizam, osim toga predstavit će se i novi brend Croatia, Full of life, kojim želimo stvoriti percepciju Hrvatske kao destinacije pune života tijekom cijele godine.  Uz dosadašnje uspješno provođenje Strategije razvoja turizma do 2020. godine, vjerujem kako će nam i te informacije pomoći u što boljoj pripremi i realizaciji turističkih sezona. Pripremili smo i predstavit ćemo vam i akcijske planove koji proizlaze iz Strategije i na kojima će se temeljiti budući razvoj  turizma“, istaknuo je u uvodnom govoru ministar turizma Darko Lorencin.

Prvog dana skupa održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum o temi „Sharing economy – turizam novog milenija?“ te prezentacija Google Hrvatska „Kako dostupnost Interneta mijenja turizam“. Drugoga dana skupa predviđena je prezentacija brendiranja destinacije – „Croatia, full of life“, na kojoj će biti predstavljen novi krovni komunikacijski koncept te nova kampanja Hrvatske turističke zajednice koja je krenula ovih dana na stranim tržištima.

Također, prvi će put biti predstavljeni akcijski planovi  u sklopu provedbe Strategije razvoja turizma do 2020.  godine i to za cikloturizam te Nacionalni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu (uključujući i razvoj malog obiteljskog hotelijerstva te program unapređenja obiteljskog smještaja), kao i Nacionalni program razvoja socijalnog turizma - Turizam za sve.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram