Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2015

Potrebne reforme za oporavak svjetske trgovine

POVEZANE OBJAVE:

Ministri trgovine zemalja G20 su u utorak dogovorili dublje i šire reforme kako bi osigurali rast trgovine, s obzirom na to da je njezin rast po prvi puta bio manji od rasta svjetskog gospodarstva u posljednja četiri desetljeća...

"Samo se kroz cjeloviti i međunarodni trgovinski sustav ovaj trend može promijeniti, a rast trgovine oživjeti.", objavljeno je u priopćenju za medije nakon završetka dvodenvnog sastanka u Istanbulu.

Kineski ministar gospodarstva Gao Hucheng je naglasio da je Kina, kao zemlja sa značajnim obujmom trgovine u smislu proizvoda i vrijednosti izvoza i uvoza, spremna na doprinose rastu svjetske trgovine.

"U 2016., tijekom Kinina predsjedavanja G20, rast trgovine i investicija će biti na vrhu planiranja i Kina je spremna na suradnju kako bi razvila cjeloviti međunarodni trgovinski sustav.", Gao je izjavio na zajedničkoj novinskoj konferenciji s turskim ministrom gospodarstva Nihatom Zeybekcijem.

Zeybekci je zemlje G20 također pozvao na promjenu usporene stope rasta svjetske trgovine kroz provedbu politika koje su u skladu s potrebama sustava.

"Naša gospodarstva bi trebala biti podržana realnim sektorom (proizvodnja, rast i stvaranje radnih mjeseta) umjesto s fikcionalnim faktorima s napuhanim vrijednostima, uglavnom temeljenim na potrošnji.", izjavio je Zeybekci.

Govoreći o trgovinskom sporazumu postignutom u ponedjeljak između 12 nacija Pacifičkog obruča, poznat kao Transpacifičko partnerstvo, turski i kineski ministri su govorili o suradnji kroz regionalne integracije i stvaranje institucionalnih struktura kao načinom jačanja svjetske trgovine, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram