Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2015

Crikvenički Jadran bilježi sjajne rezultate i rujnu

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, nastavlja ostvarivati odlične poslovne rezultate i nakon završetka glavnog dijela turističke sezone, a brojke ostvarene u rujnu ove godine najbolje su u posljednjih nekoliko godina...

U Jadranovim hotelima je u rujnu ostvareno 38.709 turističkih noćenja što je rast od čak 13,5 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je u prvih devet mjeseci ostvareno ukupno 346.083 turističkih noćenja, što predstavlja rast od 3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U Jadranu su ponosni na dobre rezultate ostvarene u čitavoj sezoni i odličnu post sezonu, posebno jer je rast naturalnih pokazatelja ostvaren unatoč blagom podizanju cijena smještaja u Jadranovim objektima, posebno hotela, što je posljedica značajnog investiranja u podizanje kvalitete smještajnih jedinica. U hotelskom dijelu, koji je najznačajniji generator prihoda kompanije, ostvaren prihod u rujnu premašio je 6,3 milijuna kuna, što predstavlja rast od 15,06 posto u odnosu na lanjski rujan.

Ukupno je u hotelskom smještaju Jadran d.d. u prvih devet mjeseci ostvario preko 58,7 milijuna kuna prihoda, što predstavlja rast od 6,88 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

„Paralelno s pokrenutim velikim investicijskim ciklusom ove sezone uspjelismo ne samo sačuvati turističke pokazatelje već ih i uvelike poboljšati, svi pokazatelji rastu i to je ono što nas raduje. Nova cjenovna politika koju smo uveli u obnovljenim objektima pokazala je i znatan pozitivan učinak na financijske pokazatelje tvrtke. U iznimno kratkom roku uspjeli smo vratiti prilično devastirani hotelski turizam u crikveničkom kraju ponovno na turističku kartu i to je uspjeh svih zaposlenika Jadrana kojima i ovim putem zahvaljujem. To je dokaz da strategija intenzivnog ulaganja u rast kvalitete objekata i cjelokupne usluge daje rezultate i da je to jedini put za obnovu i jačanje kako naše tvrtke tako i cjelokupnog turizma u crikveničkom kraju. Samo takav način rada osigurava nam stabilnost i jamči temelj za odgovornost prema svojim zaposlenicima i gostima, dobavljačima, ali i svim vjerovnicima, uključujući bivše zaposlenike prema prema kojima smo preuzeli obveze učinjene u vrijeme kada se Jadran sustavno zanemarivao i upropaštavao”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Najveći dio ostvarene dobiti ove sezone bit će iskorišten za isplatu vjerovnika prema obvezama iz stečajnog plana, a dio će biti iskorišten za investicije koje su u pripremi. Do sada je od ukupnog potraživanja prema stečajnom planu u visini od 30.538.978 kuna, vjerovnicima isplaćeno preko 14 milijuna kuna, čime je vraćeno preko 46 posto ukupnog dugovanja tvrtke, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram