Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2015

Čermakov Crodux kreće u biznis s prodajom električne energije

U strateškom partnerstvu s švicarskom energetskom tvrtkom Alpiq, tvrtka Crodux plin počinje prodavati struju na hrvatskom tržištu, objavljeno je nakon potpisivanja ugovora između Ivana Čermaka, direktora Croduxa i Ivice Jakića, konzultanta Alpiqa za centralnu i istočnu Europu...

„Uloga Crodux plina u ovom partnerstvu je pokrivati dijelom veleprodaju i svu maloprodaju s Alpiqom kao dobavljačem, koji je ujedno i renomirani proizvođač električne energije. Ovakvo partnerstvo je klasičan oblik suradnje velikih proizvođača s opskrbljivačima na veleprodajnom i osobito maloprodajnom tržištu energije“, pojasnio je predsjednik Uprave Crodux plina, Ivan Čermak.

Alpiq je švicarska multinacionalna kompanija koja je u Hrvatskoj prisutna već 12 godina u veleprodaji i prijenosu električne energije te razvoju investicijskih projekata, a nedavno su dobili dozvolu za trgovanje plinom u Hrvatskoj.

Osim u Hrvatskoj, Alpiq je prisutan u većini europskih zemalja poput Italije, Bugarske, Francuske, Norveške, Češke, Mađarske. U priopćenju se ističe da Alpiq zapošljava preko 8000 djelatnika, a u 2014. godini ukupni prihod kompanije iznosio je 8,1 milijardi švicarskih franaka.

Alpiqove ima hidroelektrane i nuklearne elektrane u Švicarskoj, manje elektrane na obnovljive izvore energije te termoelektrane diljem Europe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram