Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2015

Rusi izvlače zlato iz Sjeverne Koreje

Rudari ruske kompanije „Severnie priiski” započeli su obrađivati nalazište zlata u provinciji Južni Hamgen u Sjevernoj Koreji, priopćile su vlasti u Kolimi, a prenosi „Vzgljad”...

Delegacija korejskog Generalnog društva inudstrije cinka na čelu s predsjednikom Li Chang Hvaom obišla je rudnik zlata i srebra „Džuljeta” rudarsko-geološke kompanije iz Omsukčana (OGGK), gdje su se upoznali sa suvremenim tehnologijama i načinima organizacije proizvodnje u rudarstvu. Kako je priopćio generalni direktor ove kompanije Andrej Rašin, firma „Severnie priiski” započinje obradu nalazišta zlata u korejskoj provinciji Južni Hamgen.

„Ovo je prvi takav projekt u Sjevernoj Koreji, nadamo se ne i posljednji, s obzirom da DNRK ima značajan potencijal u iskopavanju minerala i plemenitih metala”, rekao je Rašin.

Prema riječima ministra prirodnih resursa i ekologije regija Vladimira Matkina, početak rudarskih radova u Sjevernoj Koreji predstavlja početak razvoja suradnje između ove zemlje i Rusije, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram