Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2015

Banke traže dogovor s Vladom, a Lalovac kaže: Ne odustajemo!

Osam banaka koje posluju u Hrvatskoj, u zajedničkoj izjavi za medije zatražilo je dijalog s Vladom te ponovilo svoj prijedlog rješenja problema zaduženih u "švicarcima" kroz proporcionalnu podjelu troška između uključenih strana, i to samo za socijalno ugrožene skupine građana...

Pritom navode kako bi se, dok traje dijalog s Vladom, obvezale da neće "pokretati niti provoditi bilo koji postupak usmjeren na iseljavanje dužnika sa stambenim kreditima u švicarskim francima iz nekretnine u kojoj žive".

Ministar financija Boris Lalovac je izjavio da su ucjene banaka neprihvatljive. Pritom je naglasio kako je ovo samo dodatni poticaj i njemu i premijeru da ustraju na ovom zakonu. "Štoviše, da ojačamo prekršajne odredbe prema poslovnim bankama, ukoliko bi se i usudile na to i pomisliti", zaključio je Lalovac.

"Mogu samo poručiti da se danas vidi prava slika banaka i njihove komunikacije s Vladom svih ovih mjeseci, da uopće nisu htjeli nikakvo rješenje, da su jednostavno čekali da se u siječnju završe uvjeti koji su vrijedili (fiksni tečaj franka i snižena kamatna stopa) i da se onda dogovore s današnjom opozicijom", kazao je ministar financija te dodao da će Vlada zaštiti građane od toga. Bankama je, pak, poručio "da krenu u obračune" (konverzije prema predloženim zakonima).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram