Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2015

Mercator pod Todorićem bilježi pad prihoda i rast dobiti

Slovenski trgovački lanac Mercator, u vlasništvu Ivice Todorića, zaradio je u prvom polugodištu 15,3 milijuna eura, dok je, za usporedbu, u istom razdoblju prošle godine bio u minusu od 13,7 milijuna eura...

Međutim, prihodi kompanije pali su za 1 posto, na 1,3 milijarde eura, pokazuje izvješće objavljeno na Ljubljanskoj burzi.

Na razini Mercator Grupe, operativna dobit je utrostručena, te je u prvih šest mjeseci iznosila 33,4 milijuna eura.

Što se tiče pada prihoda, iz kompanije pojašnjavaju da prošlogodišnji rezultati nisu u potpunosti usporedivi sa sadašnjima, jer je došlo do promjene u strukturi prihoda, zbog konsolidacije maloprodajne djelatnosti krovne kompanije Agrokor.

Tako su prihodi u Srbiji znatno porasli, zbog preuzimanja trgovačkog lanca Idea od strane srpske podružnice Mercatora, dok su u Hrvatskoj i BiH prihodi Mercatora pali jer je maloprodajnu djelatnost preuzeo Konzum.

Marcator Grupa značajno je povećala ulaganja u prvih šest mjeseci, te su ona iznosila 26,5 milijuna eura, što je 2,5 puta više nego u istom razdoblju prošle godine.Najveći dio tog iznosa uložen je u rekonstrukciju prodajne mreže u Sloveniji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram