Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2015

Ruski Sberbank rasprodaje nekretnine u Hrvatskoj i Mađarskoj

Nekretnine Sberbanka Europe u Mađarskoj i Hrvatskoj stavljene su na dražbu, to je za novine Vedomosti izjavio predstavnik kompanije Ruska aukcijska kuća s kojom je banka potpisala ugovor o realizaciji objekata...

Radi se o imovini, koja je banka dobila zbog otplate dugova. Većina je od Volksbank International AG, koji je Sberbank kupio u 2012. za gotovo 500 milijuna eura.

Na listi vrijednosnica je oko 20 objekata komercijalnih i stambenih nekretnina, za agenciju govori Valjdemar Vajss, savjetnik glavnog direktora Ruske aukcijske kuće. Najveći među njima je autodistributerski centar u Zagrebu površine oko 6,5 tisuća kvadratnih metara, pišu novine.

Polazeći od toga da investitori aktivno kupuju komercijalne nekretnine u Europi, Sberbank je izabrao uspješan trenutak za prodaju dionica. ''Opća količina sklopljenih poslova s uredima u Europi u II. kvartalu 2015. povećala se za 37%, do 135 milijardi eura. To je najviši pokazatelj od 2007.'', potvrđuje portal Real Capital Analytics.

Prodaja nekretnina u Mađarskoj i Hrvatskoj je samo pilot-projekt, izjavio je Valjdemar Vajss.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram