Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2015

Mladi vozači žele automobile s učinkovitijom potrošnjom goriva

Istraživanje “ThinkGoodMobility“, koje je među budućimeuropskimznanstvenicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima provelo poduzeće Goodyear Dunlop Tires Europeu suradnji s institutom ThinkYoung, pokazalo je da se automobilska industrija tijekom idućih godina mora usredotočiti na proizvodnju vozila s učinkovitijom potrošnjom goriva...

Razvoj na području prometa i mobilnosti nužan je akoželimobrzo reagirati na sve veći broj stanovništva i s time povezane promjene prometa i mobilnosti. Da bi na razmišljanje o budućoj mobilnosti potaknuomilenijsku generaciju poznatu još kao Y generaciju, koja će oblikovatimobilnost nakon 2025. godine, Goodyear je među 2.500 europskih studenata proveo ispitivanje“ThinkGoodMobility” .Europski studentižele ekološki prihvatljivu budućnost. Pritom su svjesni da se to možeuspješnopostići održivim razvojem na području automobilske industrije i transportnoga sustava.

Potrebna su nam vozila s učinkovitom potrošnjom goriva, investiranje u sustav javnoga prijevoza iu reciklažu upotrijebljenih dijelova

Kako navodi tvrtka Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) i neprofitna međunarodna organizacija za mlade ThinkYoung, više od polovice europskih predstavnikaY generacije (49%) uvjereno je da bi u središtu održivih ciljeva automobilske industrije i transportnoga sustava u 2025. godinimorala biti vozila s učinkovitom potrošnjom goriva. Na drugom se mjestu našla reciklaža upotrijebljenih dijelova(29%), a na trećem ulaganje u sustav javnoga prijevoza (27%). Y generacija u Europi očekuje znatna poboljšanja transportnoga sustava, ali ne na račun ograničavanja slobode izbora prijevoznih sredstava i kretanja. Čak 85% mladih naime vjeruje da će u idućih deset godina imati vlastiti automobil.

Održivi razvoj i želja za učinkovitijom potrošnjom goriva u sljedećih deset godina za Y generaciju sutoliko važni da su čak izrazili želju zaprovođenjem nekih propisa koji bi se pobrinuli za ekološki prihvatljiviju budućnost u 2025. godini. Najbitnijima smatraju europske propise o dopuštenim emisijama CO2 (44,6%), poticanje učinkovite potrošnje goriva (35,7%) ipoticanje uporabe javnoga prijevoza (32,2%).

Kako je istaknuo Jean Pierre Jeusette, generalni direktor Goodyearova inovacijskog središta u Luksemburgu, mladi su sve svjesniji svojega utjecaja na okoliš pa stoga zahtijevaju proizvode i usluge koji omogućuju pomak u smjeru održive mobilnosti: "Što smo bliže 2025. godini, ekološki pritisci se povećavajui mladi će od automobilske i gumarske industrije očekivati da budu vodeće u traženju rješenja što se tiče emisijskih izazova."

Spomenuto je istraživanje u Goodyearu provedeno radi boljega razumijevanja mladih i njihova pogleda na mobilnost u budućnosti te učinkovitijeg zadovoljavanja njihovih očekivanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram