Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2015

HT u Zračnoj luci Split otvorio punionicu za električna vozila

Hrvatski Telekom otvorio je u Zračnoj luci Split prvu u nizu od pet svojih novih punionica za električna vozila na području Splitsko-dalmatinske županije. Osim Zračne luke, HT-ove punionice otvaraju se u sklopu Hotela Park, Hotela Cornaro, City Centra One Split te Aparthotela Miramare u Makarskoj...

"Na ovaj način promičemo eMobilnost i izgradnju javne infrastrukture punionica za e-vozila čime želimo povezati cijelu Županiju, a kroz e-platformu priključiti se europskoj mreži punionica. Potaknuti subvencijama Fonda za zaštitu okoliša, sve je više hrvatskih građana zainteresirano za nabavku električnih vozila, a kako bi se odgovorilo na rastući interes i potrebe kako za naše građane, tako i za potrebe turizma, Županija se odlučila na ovu pilot aktivnost," rekao je župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja.

Hrvatski Telekom, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i projektnim partnerima, svim korisnicima električnih vozila omogućava besplatan pristup punionicama na području Splitsko-dalmatinske županije do 1. ožujka 2016. godine.

Hrvatski Telekom razvija ICT eko sustav koji omogućuje vrhunsko korisničko iskustvo korištenja napredne infrastrukture za električna vozila. Dosad je s partnerima otvorio devet punionica u Rijeci, Kaštel Štafiliću, Splitu i Makarskoj u sklopu projekta e-mobility te omogućava aktivan pristup prema 25 javno dostupnih punionica u 10 hrvatskih gradova.

"Osim otvorenja punionica u Splitu, intenzivno radimo na razvoju kako mreže punionica tako i kompletnog eko sustava e-mobilnosti. Pritom surađujemo s međunarodnim partnerima, privatnim investitorima, ali i predstavnicima jedinica lokane samouprave, u cilju osiguravanja vrhunskog korisničkog iskustva temeljnog na jednostavnom, pouzdanom i zabavnom pristupu javno dostupnoj mreži punionica za električna vozila", istaknuo je Dino Novosel, viši stručnjak za korporativnu strategiju zadužen za projekt e-mobility u HT-u.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram