Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2015

Split uvršten među deset najboljih europskih destinacija

Poznati magazin 'Time Out' uvrstio je Split među deset najboljih europskih destinacija godine...

Naš Split tako se našao u društvu najzanimljivijih i najizazovnijih gradova starog kontinenta koji se nude turistima željnim autentičnih i živopisnih odredišta. U magazinu su se vodili imperativom da traže nerazvikane destinacije koje istodobno pružaju sve ono izvorno što Europa može ponuditi.

„Turisti koji putuju Europom s lakoćom prelaze granice i koriste sve blagodati najjeftinijeg avionskog prijevoza na svijetu. Usprkos svemu tome, na kontinentu kojim se najviše putuje uspjelo je ostati još neotkrivenih zakutaka. Pariz i Barcelona su odlični, ali ako želite osjetiti čar skrivene Europe predlažemo da pođete na mjesta gdje se spajaju ljepota, šarm i osjećaj slobode u pravim omjerima. Uz to što su već čudesni sami po sebi, svaki od tih gradova nudi vam tipično europsko iskustvo. Izvornu, autentičnu, lokalnu Europu. Stoga predlažemo da je iskusite u 2015. – dok još možete.' navodi 'Time Out'.

Na 4. mjestu ove zanimljive top liste našao se Split za kojeg autor članka piše kako više nije samo polazišno mjesto prema otocima kao što su Brač, Hvar i Vis.

'Danas je on pravi glavni grad Dalmacije, izgrađen oko živih rimskih spomenika i ima sve što možete poželjeti na odmoru pa i više od toga. Mnogo novih hotela s četiri i pet zvjezdica, galerije s djelima najpoznatijeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, najbolji 'crawl bar' na Jadranskoj obali te da ne zaboravimo spomenuti zabave na plažama i međunarodni festival elektronske glazbe – sve to čini ga savršenih odabirom za ljetni odmor. Isto tako, Split je odličan za odmor tijekom cijele godine, zahvaljujući fenomenu novootvorenih kvalitetnih bistro restorana. Mjesta poput 'Uja', 'NoStressa' i 'Bokerie' čine dio ovog novog kulinarskog vala koji se ističe korištenjem svežih, organskih namirnica koje stižu od lokalnih proizvođača. Dodajmo i da je, za razliku od glamuroznijeg Dubrovnika, Split cjenovno pristupačniji.' hvali ga David Plant, voditelj 'Time Out Croatia'.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram