Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2015

Split u lipnju bilježi rast turističkih noćenja od čak 18 posto!

U Splitu je tijekom lipnja registrirano 53.877 dolazaka turista i 145.744 noćenja, što je 14 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja u odnosu isti lanjski mjesec...

"Tim podacima koji potvrđuju turistički uzlet valja dodati i činjenicu da smo u prvih ovogodišnjih mjeseci ostvarili 143.708 dolazaka i 367.721 noćenja, što je 11 posto više dolazaka i 21 posto više noćenja u odnosu na prvo polugodište 2014.", kaže direktorica TZ Split Alijana Vukšić.

Dodatni uzlet statistici koja se u “praksi” može vidjeti na gradskim ulicama svakako će dati i “Ultra festival”, koji je proteklih dana okupio respektabilan broj gostiju.

"Najveći festival elektroničke glazbe u Europi generirao je više od 70 tisuća noćenja u tri dana. Prema prošlogodišnjim podacima, prosječna duljina boravka gostiju čiji je glavni motiv dolaska bila “Ultra” iznosio je pet i pol dana. Očekujemo da će ove godine taj broj biti nešto veći, što će na koncu rezultirati više od 150 tisuća noćenja ostvarenih u Splitu kao rezultat “Ultre”", ističe direktorica TZ u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram