Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2015

Zagreb postaje privlačniji za vlasnike električnih automobila

Vlasnici električnih automobila od jučer u pet zagrebačkih javnih garaža mogu besplatno puniti svoja vozila. Jedino plaćaju parkiranje. Gužve neće biti jer je u Zagrebu, za sada, registrirano samo stotinjak električnih automobila...

U svakoj od pet javnih garaža u Zagrebu - Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg i Gorica - po dva su mjesta za punjenje.

"Grad je našao način kako smanjiti troškove izgradnje punionica za ova i dalje ne toliko tražena vozila. Ovaj projekt je sufinanciran od fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz program Ministarstva zaštite okoliša kroz 40% i ukupna investicija je bila 168.000 kuna", rekla je Ana Preost, direktorica Zagrebparkinga.

Električna vozila još uvijek nisu jeftina. Automobil parkiran na jučeršnjoj prezentaciji stoji gotovo 300.000 kuna, a s jednim punjenjem može prijeći manje od 150 kilometara. Opskrba će uskoro biti još dostupnija jer i HEP najavljuje gradnju punionica u Zagrebu, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram