Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2015

Evo zašto svi žele privući kineske turiste

Kineski kupci zaslužni su za 30 posto svih svjetskih bescarinskih, odnosno duty-free, kupovina u 2014. Još od 2009. zaslužni su za većinu bescarinskih kupovina, a rast bescarinske potrošnje nadmašuje širenje lokalne maloprodaje, izjavila je Catherine Lim, viša analitičarka pri Bloomberg Intelligence...

Broj kineskih turista koji putuje u inozemstvo ove godine će porasti za 19 posto na 139 milijuna, dok će u 2016. iznositi 164 milijuna, što će povećati svjetsku bescarinsku maloprodaju i maloprodaju vezanu za putovanja, istaknula je Lim.

Prošle godine su kineski turisti potrošili više od 163 milijardi dolara na inozemnu kupovinu.

Prema podacima Bloomberg Intelligence, kineska potrošnja na bescarinske proizvode mogla bi nauditi maloprodaji u zemlji, dodala je Lim. Prošle godine je kineska bescarinska potrošnja narasla za 18 posto, više nego domaća maloprodaja koja je porasla 12 posto.

Zahvaljujući padu japanskog yena naspram kineskog yuana, broj kineskih posjetitelja Japanu od prošle godine u travnju porastao je 113 posto, što je 19. mjesec zaredom s više od 40 posto rasta, pokazuju podaci Bloomberg Intelligence.

Dok se Južna Koreja bori s MERS-om, a druge zemlje ublažavaju vizne režime, Japan i ostale zemlje privlačit će više kineskih posjetitelja, rekla je Lim, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram