Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2015

Putin priprema "napad" na Visu i MasterCard

Rusija 2015. godine treba u punoj količini aktivirati svoj sistem bankovnih kartica, izjavio je u petak predsjednik Rusije Vladimir Putin...

„Što se tiče financijskih instrumenata, potrebno je da ove godine u punoj količini aktiviramo svoju bankovnu karticu i učinimo da bude dostupna svim građanima. Treba ovaj sistem razvijati ne samo na teritoriju Ruske Federacije, već i u inozemstvu, onako kako to postupno čine druge zemlje, na primjer, Japan i Kina”, izjavio je ruski predsjednik, a prenosi RIA Novosti.

Putin je podsjetio da Visa i MasterCard pružaju usluge za 97% klijenata u Rusiji. Predsjednik je istaknuo da to nije normalna situacija.

„Ali mi smo to dopustili našim partnerima, polazeći od toga da je ekonomija, kako kažu, izvan politike. Ispostavilo se da nije, da se ona nalazi unutar politike, pa i više od toga, da se ona koristi kao instrument političke borbe. Zato trebamo izvući zaključke”, dodao je šef ruske države.

Prema rezultatima natječaja, koji je sproveo Nacionalni sistem platnih kartica, prva ruska nacionalna kartica će dobiti naziv „Mir”.

28. svibnja međunarodni platni sistem Visa je u potpunosti okončao prelazak svih transakcija u Rusiji u Nacionalni sistem platnih kartica.

5. svibnja 2014. godine predsjednik Rusije Vladimir Putin je potpisao zakon o osnivanju nacionalnog sistema platnih kartica, koji ima za cilj da se financijske transakcije realiziraju u okviru platnog sistema u Rusiji, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram