Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2015

Todorić kroz Mercator umjesto slovenskih proizvoda - plasira hrvatske!

Godinu dana nakon prodaje Mercatora Agrokoru slovenski dobavljači tvrde da su se njihovi strahovi obistinili. U Bosni i Hercegovini je na policama ostalo samo nekoliko slovenskih proizvoda, izvijestila je RTV Slovenije...

"Prodaja najvećeg trgovca je velika prilka za slovenske dobaviljače", kaže član uprave Mercatora Igor Maroša.

Maroša tvrdi da se na Konzumovim policama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini prodaje više slovenskih proizvoda nego prije godinu dana.

"U prvom kvartalu, u trgovinama Agrokora, broj slovenskih proizvoda porastao je za više od 300 u odnosu na prošlu godinu", rekao je Maroša.

Da bi to provjerili, ekipa TV Slovenije je sa skrivenom kamerom otišla u najveći nekadašnji Mercator centar u Banja Luci koji je od prošle godine u sastavu Konzuma. Na policama su našli samo nekoliko slovenskih proizvoda, no i njih proizvode poduzeća u stranom vlasništvu.

Među mnogim kavama samo je jedna slovenska - Barcaffe, sve ostale su hrvatske.

Što se tiče mesnih proizvoda, trgovac je reporterima potvrdio da imaju Krasove proizvode, ali na policama prevladava meso Agrokorovog PIK-a.
Problem nakon prodaje, osim dobavljača očekivao je i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek. Prema njegovim riječima, prodaja Mercatora i Žita su štetne za državu.

"Obje prodaje su problematične. Obje tvrtke imaju svoj proizvodni i dobavljački lanac, zato ćemo imati mnogo problema sa spašavanjem naše vlastite proizvodnje", rekao je on.

Uprava Mercatora tvrdi da se za 20 najvećih slovenskih dobavljača ništa nije promijenilo i da zadržavaju isti volumen prodaje. Dobavljača je više od 30.000. Velika većina, dakle, ima zapravo manje narudžbi, zaključuje RTV Slovenije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram