Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2015

Lorencin: Zadovoljni smo turističkim rezultatima, bitno je da smo konkurentni

Sunce i vrućina bit će dodatni mamac za turiste koji su nas u većem broju nego lani pohodili prvih šest mjeseci...

Dolazak turista u svim je regijama u plusu, u odnosu na isto razdoblje lani. U Istri ih je više za 7%, a rast od čak 14% bilježe Rijeka i Opatija.

U Splitsko-dalmatinsku županiju došlo je 7% više turista, u Dubrovačko-neretvansku 6%. Znatno veći broj turista posjetio je i Zagreb, i to za 12%.

Gost HTV-ovog Dnevnika bio je ministar turizma Darko Lorencin.

Rekao je kako stanje u Grčkoj nije utjecalo na broj rezervacija u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci, a da ćemo razvoj situacije tek vidjeti. Istaknuo je da je bitno da vodimo računa o konkurentnosti našeg proizvoda.

Ministar Lorencin zadovoljan je rezultatima prvih šest mjeseci. Dodao je kako na kraju sezone očekuje rast prihoda od 3 do 5 posto, ovisno kako to bude pratio fizički promet. Po najavama posebno za srpanj situacija će biti znatno bolja, obzirom i na vremenske prilike nego prethodne godine. Bitne su i sve ostale investicije koje u promet puštaju nove objekte modernije, a samim time i skuplje i to će dosta utjecati na financijski rezulatat na kraju godine, rekao je Lorencin, zaključivši kako smo izvukli pouke iz prethodnih godina pogotovo kada je riječ o komercijalnim politikama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram