Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2015

Hrvatska ove godine ostvaruje rekordne prihode od turizma?

"Očekivanja od svake sezone su jako velika, pa je tako i od ove, ali s obzirom na dobre predsezonske rezultate, dobre najave posezone i tradicionalno dobro popunjeno ljeto vjerujem da bi prihodi ove godine mogli biti viši od lanjskih oko 7,45 milijardi eura i prvi put prijeći 7,5 milijardi eura", kazao je ministar Lorencin u intervjuu za radio Yammat...

Istaknuo je i da Hrvatska u cjelini može jako puno toga ponuditi na svom relativno malom prostoru, čime se i vode u kreiranju turističke politike u čemu važnu ulogu ima uspostava i primjena destinacijskog menadžmenta u sklopu čega svi u destinaciji rade zajedno na kreiranju turističkog proizvoda, uklanjanju nedostataka i povećanju konkurentnosti.

"Konkurentnosti pridonosi i specijalizacija za određenu temu ili proizvod, što bi naše destinacije također morale više činiti, jer za sada takvih nemamo puno u Hrvatskoj, a oni koje tako rade imaju dobru prepoznatljivost i rezultat", poručio je Lorencin izdvojivši u tom smislu nekoliko destinacija koje već razvijaju ponudu određenog 'life style-a" poput Dubrovnika, Splita, Hvara, Malog Lošinja, Rovinja i unutrašnjosti Istre.

"Takve destinacije, iako ih još nema puno, ipak su sve jače i u ukupnom financijskom turističkom prometu čine već velikih 10-ak posto", kazao je Lorencin.

Lorencin je kazao da su glazbeni festivali poput Ultre važni za hrvatski turizam jer na njih dolazi puno turista.

"Split se zbog tog festivala kompletno 'reorganizirao', sve službe rade usklađeno, i spremni su ove godine za još više posjetitelja i više svega nego na prijašnja dva izdanja tog festivala", ocijenio je Lorencin koji je dodao kako je potrebno uložiti dodatni napor u razvoj kontinentalnog turizma.

"Za razvoj turizma na kontinentu važno je sagledati i koje razvojne potencijale ima, na čemu se može graditi ponuda, ali i tu je, kao i u svim drugim oblicima turizma, cilj dobiti kvalitetne, atraktivne i konkurentne turističke proizvode, oko toga se sve vrti", zaključio je ministar Lorencin.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram