Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2015

Studenti s novim europskim znanjima kreću u razvoj ličkog turizma

Suradnici Pećinskog parka Grabovača, studenti Iva Murgić I Mario Paral u sklopu natječaja bugarske Nacionalne agencije za mobilnost mladih i programe EU vratili su se s Crnog Mora s novim znanjima koja će koristiti razvoju ličkog turizma...

Novim znanjima, praktičnim vještinama I bitnim kontaktima mogu se odnedavno pohvaliti dvoje mladih studenata koje je Pećinski park Grabovača poslao u Bugarsku, u grad Nesebar, kako bi tamo stekli iskustvo koje će sigurno pomoći razvoju ove jedinstvene turističke i prirodne lokacije u Hrvatskoj – našeg jedinog Pećinskog parka.

„From Diary to Certificate“ seminar je koji im je to omogućio. Zanimljiva edukacija koja se bazirala na vođenju dnevnika, pri čemu su polaznici morali zapisivati sve naučeno, proširila je njihovo znanje o kompetencijama potrebnim i vrlo bitnim za rad s mladima.

“Radionice, prezentacije, treninzi i alati tijekom seminara olakšali su nam shvaćanje važnosti spoznaje vlastitih kompetencija, kako bi kvalitetnije i kreativnije radili s mladima i lakše rješavali moguće probleme.”, objasnio je Mario Paral koji je zajedno s Ivom i još dvadesetak sudionika iz Belgije, Bugarske, Estonije, Finske, Hrvatske, Litve, Mađarske i Slovačke razgovarao o mogućim suradnjama i projektima.

“Sasvim smo sigurni da ćemo u skoroj budućnosti započeti s prvim projektom jer smo ostali u kontaktu zbog odlične atmosfere i suradnje na seminaru.”, dodaje Mario koji vjeruje kako je baš Pećinski park Grabovača naš istinski turistički dragulj. Polaznici su između ostalog naučili i koristiti alate za bolju suradnju, razumjeti perspektive i potrebe drugih osoba, vrijednost neformalnog učenja, stekli bolje kompetencije za rad i učenje s mladima kroz razvijanje samosvijesti, ali i rješavati probleme i zapreke prilikom ispunjavanja Youthpass procjene.

“Naučili smo nove vještine i alate koje ćemo koristiti u budućem radu s volonterima u Parku, prilikom edukativnih radionica sa školskom djecom i općenito u bilo kakvoj životnoj situaciji. Pomoći ćemo mladima da kroz učenje i suradnju shvate svoje kompetencije i razviju svijest o sebi i drugima.”, dodaje Mario koji je kao i Iva oduševljen ovim iskustvom.

“Organizacija, provedba seminara, treneri, sudionici, lokacija i smještaj bili su iznad očekivanja te iz Bugarske nosimo samo pozitivna iskustva, kao i ostali sudionici s kojima smo se zbližili. Neki od njih nam dolaze u posjetu već ove godine.”

Na kraju godine treneri koji su vodili edukaciju izdaju knjižicu „From Diary to Certificate“ koja će služiti kao alat za razvijanje svijesti o vlastitim kompetencijama prilikom ispunjavanja Youthpass procjene, a lijepe riječi Maria i Ive najbolja su preporuka za njih u projektima koji će se odvijati na području Hrvatske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram