Zatvori
Poslovni Puls
15/06/2015

Evo zašto Poljaci ove godine zaobilaze hrvatsku obalu

U moru dobrih vijesti koje posljednjih dana stižu s gotovo svih važnih turističkih tržišta Europe o dobroj prodaji i rezervacijama odmora na Jadranu, odskaču one vezane za zanimanje gostiju iz Poljske. Nakon što smo više od desetljeća u Poljskoj bili prvi turistički odabir, s dvoznamenkastim godišnjim rastom broja gostiju, osobito u Dalmaciji, u 2015. godini stvari su krenule loše. Nakon što je u predsezoni u Hrvatsku stiglo gotovo trećinu poljskih turista manje nego lani u isto vrijeme, ništa bolje najave nisu ni za glavni dio sezone...

Što se to dogodilo da su Poljaci počeli zaobilaziti Jadran, pitanje je na koje se cijelog proljeća traži odgovor jer je već početkom godine postalo jasno da će to tržište podbaciti, piše Slobodna Dalmacija.

Dio problema leži svakako u standardu građana Poljske, koji je otprilike jednak našemu pa su im hrvatske cijene u turizmu postale visoke i nedostižne. Istodobno se na tržištu pojavio niz novih agencija u Poljskoj koje nude jeftina putovanja u Grčku, Tursku i Crnu i Goru zrakoplovom, što je privuklo mlađe poljske turiste. Kada se cijeloj priči doda i činjenica kako je poljski avioprijevoznik “Eurolot” početkom godine otkazao sve letove prema Jadranu, a ovog tjedna i prema Zagrebu, ostaje činjenica da Poljska ove sezone nema ni jednu zrakoplovnu vezu prema Hrvatskoj.

Istodobno iz Varšave, Krakowa ili Wroclawa dnevno leti po dvadesetak izravnih linija prema Grčkoj, dok bi se gosti do Jadrana trebali voziti autobusom 16 sati! Iako nas Poljaci ništa manje ne simpatiziraju, čini se da im je sve pobrojeno dovoljno da ih ove godine puno manje stigne na Jadran.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram