Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2015

Agrokor i Orbico zainteresirani za dokapitalizaciju HPB-a?

Mirovinski fondovi potvrdili su interes za ulazak u Hrvatsku poštansku banku koja se uskoro mora dokapitalizirati, piše Večernji list...

No Državni ured za upravljanje državnom imovinom, kako nam je potvrdio njegov predstojnik Mladen Pejnović, razgovara istodobno i s oko dvadeset domaćih vodećih tvrtki da vidi postoji li i njihov interes u dokapitalizaciji HPB-a.

"S obzirom na značaj Hrvatske poštanske banke za nacionalnu ekonomiju, uspješna dokapitalizacija od iznimnog je značaja. Ako bi model uključivao i privatne ulagače, Agrokor bi bio spreman razmotriti takav prijedlog", odgovorili su iz Agrokora, piše Večernji list. Navodno su razgovori s tom kompanijom već vođeni, isto kao i s vlasnikom Orbica Brankom Roglićem.

"Moramo obaviti još jedan razgovor i vidjeti isplativost te koliki nam je raspoloživi kapital, s obzirom na to da sam trenutačno u preuzimanju triju distribucijskih tvrtki u Slovačkoj, Mađarskoj i Poljskoj", kaže Roglić.

Dodaje kako bi, prema njegovu mišljenju, bilo bolje da se proda cijela banka jer nema potrebe gledati domoljublje, nego da kapital koji banka plasira bude jeftin.

U Adrisu su rekli da trenutačno nisu fokusirani na bankarski sektor. S jednim od potencijalnih ulagača, domaćih poduzetnika, navodno je već dogovoreno da sudjeluje s trećinom iznosa u dokapitalizaciji. U predstojećoj dokapitalizaciji od potrebnih 550 milijuna kuna privatni kapital trebao bi sudjelovati sa 30 posto, tj. oko 160 milijuna kuna.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram